Penne..boleh di variasikan dengan pelbagai cara....selalu guna elbow untuk masak cheesy meatball ..kali ni...saja je guna penne .rasa nye sama je dengan pasta yang lain
Ready to bake!!!!
DoNe...yeah...
Bahan -bahan:
1/2 bungkus penne ( che tie guna jenama san remo )
Rebus hingga lembut-ikut je aturan kat bungkusan tu
1 bungkus daging kisar
1 labu bawang holland dipotong dadu
2 ulas bwg putih-ketuk
Sedikit minyak utk menumis
Sebiji tomato dipotong dadu
1 sudu besar cili kisar
Meatball secukupnya
Sedikit oregano
2 sudu besar sos cili
1 tin sos spagheti kimball
Mozarella cheese dan parmesan cheese
cara membuatnya:
1) tumis bawang besar dan bawang putih
2) masukkan cili kisar..dan daging kisar
3) masukkan sos spagheti
4) masukkan buah tomato , tambahkan secawan air
5) masukkan garam dan gula secukup rasa dan tambahkan sos cili
6) taburkan oregano..masukkan meatball sehingga masak.
7) Tutup api dan masukkan penne yang telah direbus tadi
8) tuang ke dalam loyang dan taburkan mozarella cheese ..tutup dgn aluminium foil dan bakar pada suhu 170 °c selama 40 minit..
9) buka aluminium foil dan tabur parmesan cheese dan bakar lagi 10 minit..
10) keluarkan daripada oven dan hidangkan
No comments:
Post a Comment