Bahan - bahan nya:
250 gram mentega
5 biji telur gred A
2 cawan gula kastor ( chetie guna 1 1/2 cawan) untuk kurangkan manis
1 sudu kecil esen vanilla
2 cawan tepung naik sendiri (ayak )
1 sudu besar ovalette
Bahan choc paste
1 cawan serbuk koko van houten @ beryl's
1 cawan air
1/2 cawan gula kastor
- satukan bahan ini dan letakkan ditepi
Cara membuat kek:
1)putar gula dan mentega hingga kembang
2)masukkan telur satu persatu.putar hingga kembang. Masukkan esen vanilla.
Hasilnye^_^
Dipotong -potong..
3) masukkan choc paste.selang selikan dengan tepung hingga habis.
4)masukkan ovalette.putar hingga sebati
5)tuang dalam loyang yang telah disapu dengan sedikit mentega.kali ini chetie masukkan didalam mangkuk pyrex jer..senang..
6)bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu pada suhu 180 darjah celcius selama 80 minit.
Topping
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu pekat manis
1/4 minyak jagung
Secubit garam
Gaul.semua bahan dan panaskan secara double boiled.
Tuang ke atas kek bila kek dikeluarkan dari loyang.Dalam kek chetie ni..chetie tuang je terus kedalam mangkuk pyrex ni dan taburkan almond slice yang telah dipanggang terlebih dahulu..
No comments:
Post a Comment